sunnuntai 8. toukokuuta 2011

Ruusujen aikaa

Viime päivinä kaupoissa käydessä, ei ole voinut ohittaa sitä seikkaa, että äitienpäivä on tulossa. Kauppaan astuessa tai kassajonojen viimeisinä kiusauksina ovat erilaiset ruusut. Pienet ruukkuruusut, koristellut ruukkuistukset, isommat ruukkupuskat, ruusupuut ja sitten vielä erilaisimmat puutarhaan ulosistutettavat ryhmäruusut, köynnösruusut tai ruusupensaat, joita myös lukemattomia lajikkeita erilaisine ominaisuuksineen. En ole jaksanut innostua äitienpäiväruusuista aiemmin, mutta nyt tänä keväänä ruusuvillitys iski minuunkin.  
Pihassamme kasvaa 5 eri lajia pensasruusua, mutta niiden kukkimista saadaan odotella aina keskikesälle saakka...

Perjantaina huomasin ruusumanian iskevän kirpputorilla. Mukaan tarttui tämä ihana kello. Patteria vaihtamalla se alkoi taas näyttää oikeaa aikaa. Kaverikseen se sai ruotsalaiselta ystävältä saatuja ruusumaljakoita.


Halusin ostaa myös vanhan aikaisia ruusukuppeja terassikäyttöön. Nämä ruusukupit koekäytettiin anopin vieraillessa lauantaina. Kahvi maistui niistä juuri niin hyvältä, kuin olin kuvitellut!


Lapsiperheessä ruuan kattauksessa nopeus on valttia. Varsinkin pihakattauksessa, kun joutuu välillä kääntämään selkänsä ja hakemaan ruokia ja astioita sisältä...


...Joten mitään kovin erikoisen hienoa sommitelmaa, en yleensä herkkupöytään ehdi loihtimaan... 



Silti terassilla, ulkona syöminen on vain niin mukavaa. Niinpä auringon lämmittäessä nautittiin takaterassilla myös äitienpäiväherkkuja. Isäntä oli hankkinut prinsessakakun !



... ja lahjaksi sain - yllätys yllätys - ruusupuun!


Hyvää Äitienpäivää Omalle Äidilleni!

2 kommenttia:

  1. Oi, miten kauniit ruusukupit <3

    VastaaPoista
  2. Minä olen myös sellainen ruusufani. Joten oli nautinto katsella sinun kaikkia ruusujasi<3
    Upea tuo ruusupuu! Kupit ovat myös aivan ihanat.
    Niin kuin kaikki muutkin ruusuiset...:D

    VastaaPoista