torstai 1. syyskuuta 2011

Mummolassa

Pienet miehet lähtivät mummolaan. Pienempi lähti kaupunkimummolaan yhdeksi yöksi ja isompi maalle useammaksi päiväksi, hirvimetsään kuulema.


Nyt on aikaa siis vanhemmilla hieman hengähtää. Poikien mummolareissujen kunniaksi laitan tähän tunnelmia kuluneelta kesältä mummolastamme, Antilasta Satakunnasta.


Mummolasta minulle ensin tulee mieleen puut ja metsä. Metsä on tärkeä, sillä talous on pitkälti pyörinyt isoisäni metsätyötienesteillä, pirtti on lämminnyt oman metsän puilla ja taatani lempiharrastus oli metsästys. Mummuni sen sijaan haaveili elämästä kaupungissa.
Nyt me olemme vuorostamme siirtyneet metsän käyttäjiksi. Kotimme iso takka ja myös puuhella lämpiävät mummulan metsän puilla.
Mummulan pihapiiriä ympäröivillä peltojen pientareilla kasvaa monenlaisia luonnon kukkia. Nämä koiranputket kukoistivat juhannuksena.


Pelloilla ja pientareilla hyppii, pomppii, luikertelee ja suriree ja pörisee jos jonkinlaista ötökkää, mitkä pieni "eläintutkija" ottaa haltuunsa haavilla.
Vanha mummulan pihapiiri on erityisesti isomman pojan mieleen. Tässä molemmat pojat hiekkakasalla.


Vaari ja isä nikkaroivat kesällä päivässä tämän aluksen, pääosin kierrätystavarasta. Pohjana on isoisoisän vanha ruuhi. Ensi kesänä vuorossa on paatin maalaus ja pojat - oletettavasti - haluavat osallistua työhön.
Mummolan kostea aamu, kahvin tuoksu ja lintujen laulu... kesän ihania hetkiä!Ei kommentteja:

Lähetä kommentti