maanantai 23. toukokuuta 2016

Vanhan hiekkalaatikon uusi elämä

Kesäkausi on alkanut. Tänä kesänä meillä on pihassa yksi paikka enemmän nauttia siitä. Viime kesänä rakennettiin yksi terassi lisää, nimittäin vanhan hiekkalaatikon ympärille.

Lapset eivät enää leikkineet hiekkalaatikolla ja oli yksinkertaisesti ärsyttävää kiertää sitä ruohoa ajaessa. Niinpä ehdotin miehelleni, että hiekkalaatikko kukka-alueeksi ja upotetaan meillä aiemmin muualla ollut piha allas keskelle. Mies myös innostui ehdotuksestani ja teki kunnon terassin, joka sijoittuu leikkimökki-varaston eteen ja hiekkalaatikon ympärille. Lähiviikkoina olisi tarkoitus myös vetäistä vähän terassiöljyä päälle.

Viime vuoden kova talvi vei melkein kaikki perennat tästä mennessään. Vain suikeroalpi ja tarha-alpi säilyivät. Nyt olen ostanut uusia perennoja ja lisäsin omatekoista katetta päälle. Tällä istutusalueella on myös muutama ylijäänyt pihalaatta, jotta lapset ja eläimet (ja joskus myös aikuiset) pääsevät kurkottelemaan veteen. Samalla vesi jää vähän paremmin näkyviin, mikäli perennat nyt innostuvat kasvamaan. Tuohon on tarkoitus lisäillä kiviä ja muuta inspiraation ja tarpeen mukaan. Tämä on myös mukava paikka lasten keräämille "aarrekiville".


Tässä kelpaa nyt Saku Sammakon kanssa juoda aamukahvia. Sammakko on poikien lempieläin ja se muistuttaa hyvin paikan alkuperäisestä luonteesta eli leikkipaikasta.
Sattumalta isoäitini oli ostanut meille tummansini-oransseja pihatyynyjä. Kun nuorimmainen halusi kaupasta oransseja orvokkeja, oli värimaailma valmis. Sopivasti Tapparan sävyjä tähän kevääseen :-)

Aurinkoisia aamuja! 
RakkaudElla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti