sunnuntai 23. lokakuuta 2011

Pieniä muutoksia

Syksylläkin koti voi kaivata jotakin uutta - tai sitten vanhojen tavaroiden uudelleen järjestelyä.

Keittiön seinä on saanut uuden hyllykön. Tämä on Ikean tuote. Etsiskelin jonkin aikaa sopivaa vanhaa lautashyllyä, mutta annoin periksi ja ostin tämän. Ehkä se jossakin vaiheessa vaihtuu vanhemmaksi, saa nähdä. Hyllyille asettelin vanhat kirpparilta ostetut puurasiat, uudet lyhtytalot ja ystävältä saadun taulun. Koukkuihin laitoin sitten syksyisempää tai vähän jo ripauksen jouluun viittaavaa koristusta. Puuenkeleitä ja pajusta tehdyn sydämen, johon viime jouluna pujottelin valot. Nyt se saa antaa turvallista tunnelmavaloa pimeneviin iltoihin. 


Entinen esikoisen huone on muuttunut musiikki/työ/vierashuoneeksi. Eniten tätä huonetta käyttää nykyään mieheni, jonka iso valkoinen sähköpiano on ikkunan vastaisella seinällä (ei näy kuvassa). Hänen kirjansa ja etätyöpisteensä ovat täällä. Aluksi yritin huoneesta enemmän valkoista, mutta mitä enemmän vaaleita tekstiilejä (kuten valkoinen matto ja valkoinen päiväpeitto) huoneessa oli, sitä näkyvämmäksi takaseinän tehosteraidat tulivat. Nyt huomaan, että kukikas päiväpeitto vie katseita seinästä. Muu saa olla hillitympää. Seinillä on vanhoja karttoja. Työpöytänä on klaffilipasto ja vanha tuoli. Läppäri piiloutuu tarvittaessa näppärästi lipaston uumeniin. Huoneen tunnelma on rauhoittava ja rentouttava. Ikkunan alla on mieheni "ikivanha" ensimmäinen sähköpiano, joka on nyt lasten käytössä. Välillä hyvin kovassakin sellaisessa...



Tässä vielä kuva pihan viimeisimmistä kukkijoista, oranssista daaliasta, joka kukoisti vielä pari viikkoa sitten. Eilen kaivelin daalian juurakoita ylös maasta ja laitoin niitä purkkeihin kellariin odottamaan ensi kevättä ja uutta kukoistusta. En ole erityisesti oranssin ystävä, mutta ei tästä voi olla pitämättä varsinkaan näin synkkänä ja sumuisena päivänä.



Nyt kupponen kuumaa kahvia ja pala suklaata - ja villasukat jalkaan! 
Niin, ja jos vaikka sytyttäisi kynttilän...

Rentouttavaa Sunnuntai-iltaa!

1 kommentti:

  1. Voi kun näyttää ihanalta! Tahtoo pian nähdä muutokset livenä :)

    VastaaPoista