torstai 15. kesäkuuta 2017

Mökin makkari

Kun ostimme mökin, sen yksi tärkeimmistä ominaisuuksista oli, että siinä on kaksi makuuhuonetta, joihin molempiin saa oven kiinni. Mökki on lepopaikka, jossa pitää olla mahdollisuus nukkua aamuisin niin pitkään kuin huvittaa ja ottaa päiväunia, kun siltä tuntuu. On ihana vetää ovi kiinni perässä ja levätä. 


Makkarit oli varustettu seiniin kiinni pultatuilla kerrossängyillä ja kaiken kirjavilla vuodevaatteilla, matoilla ja verhoilla 1970-1990- luvuilta... Parhaat niistä säilytettiin ja pestiin, loput päätyivät kierrätykseen tai jopa roskiin. Mieheni purki aikuisten makkarista kerrossängyt ja niistä tehtiin parisänky. Tila oli vähän tiukka, mutta noin 2 metrinen sänky riittää meille.
Kellastuneet seinät ja katto pestiin ja maalattiin Tikkurilan sisämaalilla. Sävyksi valitsin "Höyhen"-nimisen valkoisen. Se oli osuva monin tavoin. Huone raikastui ja vaikka ikkunanpuitteet ovat vielä vaiheessa, pääsin sisustuspuuhiin. Käytännössä kaikki on kierrätettyä. Pentikin päiväpeitto, naulakko, peili, kello ja kirjat ovat kirppikseltä. Tyynynpäälliset ovat omasta takaa ja verho oli opiskelijakämpässämme. Se pitää lyhentää, sillä nyt käytän sitä vielä poikittain. Siitä katkaistusta osasta on tarkoitus onnella tyynyliina. Sinisen tyynyn virkkasin viime kesänä.
Tässä on nyt mukava köllötellä ja kuunnella lintujen konsertointia!

RakkaudElla

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti