maanantai 5. joulukuuta 2011

Joulukuun 5. päivä!

Joosef on jäänyt Marian varjoon, sivusta seuraajan rooliin. Kirkkotaiteessa hänet on joskus kuvattu vanhaksi, hieman hajamielisen näköiseksi papparaiseksi. Sellainen hän ei kuitenkaan välttämättä ollut. Vanhempi hän toki Mariaa oli, kuten tapana aviotuvilla pareilla oli. Mutta Joosef oli myös viisas mies. Kuultuaan, että Maria oli raskaana, päätti hän purkaa kihlauksen kaikessa hiljaisuudessa. Unessa hän näki kuitenkin enkelin, joka kertoi syntyvän lapsen alkuperän ja nimen, joka pojalle tuli antaa. Toisen kerran enkeli ilmestyi unessa kehottaen häntä pakenemaan Egyptiin perheineen. Joosef vaikuttaa olleen mies, joka ei epäröinyt toimia perheensä parhaaksi.


Minun Joosef on vaatimaton, korkeintaan keski-ikäinen mies. Hänellä on parta, kuten juutalaiseen kulttuurin kuului. Vaaleansinisen vaatetuksen hän sai Marian vaaleanpunaisen vaatetuksen vastapariksi.


Tämän päivän askarteluna oli lippunauha. Valmiit lipunaihiot olivat minulla jemmassa ja nyt oli hyvä hetki leikata ja liimata niistä lippunauha. Ripustin sen keittiön naulakkoon odottamaan, että se pääsisi kuusta koristamaan.


Ensi kertaan!!

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti